Langpannebrød/brytebrød
50 gram gjær
50 gram margarin
7 dl vann
1 stort egg
1 ss salt
1 ss sukker
18-20 dl hvetemel
Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og lunk vannet in det. Løs gjæren opp i væsken og tilsett salt, sukker, egg og hvetemel. Arbeid deigen kraftig. La den heve godt opp. Del deigen i like store boller (24 stk). Legg i langpanne med bakepapir. Heves i 30 min. Pensle med egg og pynt evt. med frø (solsikke, karve, valmuefrø)
Stek på midterste rille i oven, 225 grader i ca. 15 minutter.
50 gram margarin
7 dl vann
1 stort egg
1 ss salt
1 ss sukker
18-20 dl hvetemel
Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og lunk vannet in det. Løs gjæren opp i væsken og tilsett salt, sukker, egg og hvetemel. Arbeid deigen kraftig. La den heve godt opp. Del deigen i like store boller (24 stk). Legg i langpanne med bakepapir. Heves i 30 min. Pensle med egg og pynt evt. med frø (solsikke, karve, valmuefrø)
Stek på midterste rille i oven, 225 grader i ca. 15 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar