Havrekjeks ala Kari
Dette er nok en oppskrift som stammer fra min svigermor Kari i Trondheim. Både Jon og og guttene elsker disse havrekjeksene med smør og brunost på. Jeg er litt usikker på om det egentlig er nødvendig å koke opp melken før man blander den med havregryn, men det er nå slik denne oppskriften er. Min ovn er såpass varm at 250 grader blir for varmt for disse kjeksene, så jeg bruker 220.
Men her er altså oppskriften, med Karis egne ord:
Men her er altså oppskriften, med Karis egne ord:
½ kg lettkokte havregryn
½ l helmelk
¼ kg smør
2 ss farin
1 ½ ss hjortetakksalt
½ ts salt
Ca 200 g hvetemel
Kok opp melken og hell den straks over grynene. Sett dette bort noen timer eller til neste
dag. Smelt smøret og tilsett det. Sikt sammen mel, farin, hjortetakksalt og
salt og elt det inn i deigen. (det kan
være litt vanskelig å få blandet alt sammen,
- jeg tømmer til slutt alt på
bakebenken og blander det der til en
fast klump J). Del deretter deigen i passende biter som
kjevles ut - 2 -3 mm
tykkelse. Stikk ut kjeks med
glass eller lignende. Legg kjeksene på
bakepapirkledd stekeplate og prikk dem med en gaffel.
Stekes ved 250 grader C ca 15 min (+/-) til de er lysebrune/brune
(blir ca 3 -4 plater) .
Jeg steker 3 plater av gangen i varmluft.
Pass på at havrekjeksene er helt kalde før de legges i boks,
ellers blir de lett slangne.
Kommentarer
Legg inn en kommentar